© REUTERS

Barça (zonder Vermaelen) kan Bilbao niet verrassen in terugwedstrijd

Athletic Bilbao heeft maandag de Spaanse Supercup gewonnen. In de terugwedstrijd speelde de Baskische club 1-1 gelijk bij Barcelona. De heenwedstrijd had Bilbao vorige week met 4-0 gewonnen.

Barcelona stond dan ook voor een zware opdracht en trad in Camp Nou wel op volle sterkte aan. Thomas Vermaelen, in de heenwedstrijd nog 90 minuten in de basis, bleef nu op de bank. Barcelona ging meteen voluit naar een doelpunt op zoek, maar kwam pas net voor rust tot scoren. Twee minuten voor de pauze trapte Lionel Messi de 1-0 tegen de netten. De wedstrijd kantelde in de 56e minuut toen Barcelona-verdediger Gerard Pique rood kreeg omdat hij een lijnrechter de huid vol schold. Een kwartier voor tijd buitte Aritz Aduriz, in de heenwedstrijd al goed voor drie doelpunten, de numerieke meerderheid uit. Ook Athletic beëindigde de wedstrijd nog met tien. Kike Sola, die kort voordien ingevallen was, werd in de 86e minuut na een gemene overtreding weer naar de kant gestuurd.

Barcelona is de Spaanse landskampioen en bekerhouder, Bilbao mocht als verliezende bekerfinalist in de Supercup aantreden. Voor Bilbao is het de eerste trofee sinds 1985. Toen won het als landskampioen en bekerwinnaar de Supercup een eerste keer. In 2012 kwam Bilbao nog dicht bij Europees succes, maar verloor het in de finale van de Europa League.

Zondag staan Bilbao en Barcelona opnieuw tegenover elkaar. De Catalanen trekken dan voor hun wedstrijd van de eerste speeldag in de Primera Division naar het Baskenland.