© HBVL

© HBVL

thumbnail: null
thumbnail: null

Truiense moordenaar ondanks enkelband 2 weken spoorloos

De politie is al meer dan twee weken op zoek naar roofmoordenaar Rohnny Cuypers (52) uit Sint-Truiden. Hij kwam vrij met een enkelband maar moet terug naar de gevangenis omdat hij de opgelegde voorwaarden niet nakwam. Cuypers leverde documenten in bij het gerecht om te bewijzen dat hij vast werk had bij een bouwbedrijf. Bij controle bleek dat helemaal niet het geval te zijn.

NV/FiVr

Rohnny Cuypers vermoordde op 6 maart 1994 een 84-jarige vrouw in Bonheiden na een uit de hand gelopen roofoverval. Zowel hij als zijn vriend moesten toen vluchten zonder buit. Tijdens hun assisenproces in 1997 gaven ze elkaar de schuld en kregen ze alle twee 26 jaar celstraf opgelegd voor de roofmoord en voor andere gewelddadige overvallen.

Cuypers kwam negen jaar later vrij onder strikte voorwaarden, maar kwam al gauw weer in aanraking met het gerecht. In juni van dit jaar stond hij nog terecht voor zes andere feiten. Daarvoor riskeert hij opnieuw 24 maanden opsluiting. Op 4 september zal zijn straf uitgesproken worden. Maar toen de politie onlangs bij een bouwbedrijf aanklopte om te controleren of Cuypers er werkte, bleek dat die er nooit was geweest. Toen Cuypers de agenten op één van die locaties opmerkte, sloeg hij via de daken op de vlucht.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg meer over het criminele verleden van Rohnny Cuypers.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio