Supporters STVV kunnen jonge spelers kopen

Supporters van STVV kunnen mee jonge spelers kopen. Zo wordt vandaag de Griekse spits Panagiotis 'Kyn' Kynigopolous voorgesteld waarna de Truiense fans zelf kunnen investeren in het 18-jarige talent. STVV gaat daarvoor in zee met Kickrs.net.

KrLi

STVV is de eerste club in ons land die supporters toelaat mee te investeren in spelers. Kickrs.net heeft zijn basis nu in Zwitserland. De firma is werkzaam in 27 landen en heeft een 30-tal voetbalscouts rondlopen die jonge talenten opsporen en voorstellen bij verscheidene clubs.

Kickrs.net biedt bij akkoord van de club de supporters een platform aan waar ze kunnen investeren in het jonge talent. Bij STVV gaat het om Panagiotis Kynigopolous, een jonge, Griekse spits die STVV de voorbije maanden zelf testte. Iedereen ouder dan 18 jaar kan intekenen vanaf 20 euro. Een maximumbedrag is niet vastgelegd. Of de investering winst oplevert garandeert Kickrs. net niet.

Voor winstuitkering moet de speler bepaalde objectieven halen. Bijvoorbeeld als een jonge speler een profcontract tekent of een selectie voor een nationale jeugdploeg pakt. Als er niet genoeg interesse is voor een aangeboden speler, krijgen de fans hun centen gewoon terug.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg meer over dit project.

Hoe werkt het?

Bekijk de bedrijfsvideo van Kickrs.net: