Op stap met de fietsapp route 5: Fietsen tussen abdijen en kastelen

In onze zomerreeks 'Op stap met de fietsapp' laten we in een kort filmpje leuke fietsroutes van deze provincie zien. Dan weet u of het de moeite loont om op de trappers te gaan staan. Deze route in de fietsapp van de provincie heet 'Fietsen tussen abdijen en kastelen'. We startten onze tocht langs de velden van Zepperen.

MCe

Officieel begint de route aan het station van Sint-Truiden. Wie na vier kilometer al nood heeft aan een tussenstop, kan even van de betere streekbieren gaan proeven in brouwerij-café Wilderen. Blijf wel niet te lang plakken, want je hebt nog ruim 30 km voor de boeg. Start je elders, dan heb je een mooi rustpunt in het vooruitzicht.

Vervolgens gaat het richting het kasteel van Duras, waar je onder de schaduw van de prachtige bomenlaan even kan verpozen bij het zicht op het kasteel. De mooiste plekjes op de route: het kasteel van Nonnemielen (15 km), de Commanderij van Ordingen (27 km), het Begijnhof en Kasteeldomein 't Speelhof (33 km) . Afsluiten kan je in de taverne van het 't Speelhof. Dan ben je immers zo goed als rond.

Meer info over de route vind je hier.

En hier.

Bekijk meer filmpjes van de fietsrouteapp