Supertalent Leon Bailey tekent eerste profcontract bij KRC Genk

Print
Supertalent Leon Bailey tekent eerste profcontract bij KRC Genk

Foto: Jeffrey Gaens

De jonge talentvolle Jamaicaan Leon Bailey heeft zijn eerste profcontract afgesloten bij KRC Genk. Ondanks grote buitenlandse interesse kiest hij zeer bewust voor KRC Genk en dat op basis van eerdere ervaringen bij de Genkse jeugdopleiding.

Leon Bailey (°09/08/1997) tekent zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Hij gaat een contract aan dat hem voor 3 seizoenen aan de club linkt, inclusief een optie op een bijkomend seizoen. Vandaag werden de laatste formaliteiten aangaande zijn overgang verwerkt.

'Bailey is een product van de Jamaicaanse “Phoenix All Stars Football Academy”. Hij is een zeer vinnige en aanvallend ingestelde speler die op tal van posities in het aanvallend compartiment uit de voeten kan. Hij genoot grote interesse van tal van Europese clubs maar kiest zeer bewust voor KRC Genk. Bailey spendeerde namelijk eerder al 2 seizoenen bij de jeugdopleiding van de club en op basis van deze ervaringen was hij vastberaden om bij KRC Genk zijn carrière te lanceren. Hij zal met rugnummer 31 het veld betreden', laat KRC Genk nog weten in een persmededeling.

De komst van Bailey hing al weken in de lucht, maar kon nu pas afgerond worden omdat volgens de FIFA-reglementen een speler jonger dan achttien jaar van buiten de Europese Unie niet onder contract in de Europese Unie mag voetballen, tenzij de speler zestien jaar is en een van zijn ouders in het land in kwestie woont en werkt.