Buurtbewoners: 'Chemisch afval in bos verbaast ons niet'

Print
Zutendaal - De lokale politie MidLim heeft woensdag bevestigd dat er in de bossen van Zutendaal, in de buurt van de Roeler- en Stevoortseweg, een tweede plas met een chemisch en bijtend product is aangetroffen. Mogelijk gaat het om restanten van een drugslab, maar dat is nog niet bevestigd. Buurtbewoners vertellen alleszins dat ze al vaker vreemde voertuigen gehoord hebben in de buurt van het bos.

Lees ook:
Kinderen gewond door gedumpt chemisch product in Zutendaalse bossen
Ook bijtend product in tweede plas

Bij de tweede plas is nog een andere stof gevonden, waardoor de vermoedens alleen maar versterkt werden dat het om afval van een drugslaboratorium zou gaan. Het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) ging na staalnames de stoffen onderzoeken, maar dat onderzoek vraagt 48 uur. Het is dus nog niet definitief bekend om welk product het gaat.

De Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM gaat woensdag ook bekijken of de grond, waar de plassen zich bevinden, afgegraven moet worden. Zolang die beslissing niet valt, blijven de bospaden waar de plassen zich bevonden, afgesloten. Politie MidLim liet ook weten dat er geen andere plassen in de buurt zijn aangetroffen.

Het onderzoek werd woensdag ook overgedragen aan de federale gerechtelijke politie Limburg. De vier gewonde kinderen en hun begeleider trekken woensdag ook naar een gespecialiseerd brandwondencentrum om de letsels te laten onderzoeken.

De reacties van de ouders en de begeleiders van de slachtoffers leest u vandaag in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio