Ook bijtend product in tweede plas in Zutendaals bos

Print

Foto: Photo: Tom Palmaers

Zutendaal -

De politie bevestigt dat er ook in de tweede verdachte plas die dinsdag werd onderzocht in de bossen van Zutendaal bijtend product zat. Eerder op de dag verbrandden drie kinderen en hun begeleider zich daar al aan hetzelfde chemische goedje toen ze door een plas fietsten. Volgens de politie MidLim is het product waarschijnlijk afkomstig van een drugslab.

Lees ook: Kinderen gewond door gedumpt chemisch product in Zutendaalse bossen

De drie kinderen en hun monitor raakten verbrand toen ze met hun fiets door een plas reden ter hoogte van de Roelerweg in Zutendaal. De politie van MidLim, het gerechtelijke labo, de Vlaamse Milieumaatschappij en het LIT kwamen meteen ter plaatse om de plas te onderzoeken en troffen er een bijtend product in aan. Daarop werden ook andere verdachte plassen onderzocht. Even verderop werd er een gevonden. Ook in die plas zat hetzelfde bijtend product dat de kinderen had verwond.

Over welk product het precies gaat, wordt nog onderzocht. Omdat er ter plaatse een sterke ammoniakgeur werd waargenomen, wordt gedacht aan de restanten van een xtc-lab. In het product zelf werd bovendien een stof gevonden die in die richting wijst.

De Civiele Bescherming heeft alles dinsdagavond opgeruimd, maar de gemeente heeft jeugdkampen verwittigd dat ze voorzichtig moeten zijn in de bossen van Zutendaal. In het bos waar de plassen werden gevonden werd een veiligheidsperimeter ingesteld.

“Mijn zoontje en dochter kwamen huilend thuis”, vertelt de vader van twee van de slachtoffers. U leest zijn verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio