Kinderen gewond door gedumpt chemisch product in Zutendaalse bossen

Print
Zutendaal - In het bos aan de Roelerweg in Zutendaal hebben dinsdagnamiddag drie kinderen tussen 8 en 12 jaar en hun 19-jarige begeleider ernstige brandwonden opgelopen toen ze door een plas fietsten waarin chemische producten terecht waren gekomen. Ze werden overgebracht naar campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk. In de vooravond mochten ze het ziekenhuis verlaten.

De gewonde kinderen waren afkomstig uit Limburg en Oost-Vlaanderen en verbleven samen met hun ouders in het vakantiepark Narvik Homeparc Mooi Zutendaal.

De jongeren fietsten in de bossen door plassen waar blijkbaar een zwaar chemisch product was in geloosd. Vier van hen liepen brandwonden op aan de benen, het zou gaan om eerste- tot derdegraadsbrandwonden. Ze mochten 's avonds terugkeren naar de camping maar moeten op een later tijdstip toch nog naar een gespecialiseerd brandwondencentrum. Twee andere kinderen en de begeleider raakten bij wonder niet gewond.

Drugs?

De politie van MidLim, het gerechtelijke labo, de Vlaamse Milieumaatschappij en het LIT kwamen ter plaatse om de zaak te onderzoeken en vonden wat verderop een tweede verdachte plas. Het NICC zal na staalname bepalen om welk product het exact gaat. Het goedje werd ook meteen uit het bos verwijderd. De politie probeert te achterhalen of er nog op andere plaatsen gevaarlijk chemisch afval is gedumpt. Ze roepen iedereen op om extra voorzichtig te zijn in de bossen

Volgens eerste geruchten zou het mogelijk gaan om chemisch afval van een drugslabo, maar dat werd nog nergens bevestigd. De geruchten komen er omdat ook het LIT aanwezig was, dat Labs Intervention Team is verantwoordelijk voor het ontmantelen van drugslabo's.

De politie van de zone Midlim heeft veiligheidshalve een perimeter ingesteld met politielint. Voorlopig mag daar niemand het bos in.

Lees woensdag in uw krant hoe één van de ouders van de kinderen getuigt over het drama. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio