© werder.de

Amerikaan Johannsson ruilt AZ voor Werder Bremen

De Amerikaanse international Aron Johannsson gaat het komende seizoen in de Bundesliga spelen voor Werder Bremen. Dat meldde de Duitse eersteklasser woensdag. De 24-jarige spits verlaat het Nederlandse AZ Alkmaar en tekende een contract voor vier jaar bij de club uit Bremen.

‘Aron was onze absolute droomkandidaat om in de aanval te spelen. Hij past op sportief en menselijk vlak perfect in ons team’, zegt manager Thomas Eichin van Werder. ‘Aron scoort makkelijk en heeft in de Europa League en via het Amerikaanse nationale elftal veel internationale ervaring opgedaan.’

Johannsson begon zijn carrière in IJsland, waar hij opgegroeid is. Daar speelde hij voor Fjolnir Reykjavik, alvorens te verkassen naar Aarhus in de Deense eerste klasse. In 2013 maakte hij de overstap naar de Eredivisie bij AZ, waarvoor hij in 82 officiële wedstrijden 37 keer de weg naar het doel vond. ‘Werder is een grote club. Dit is de juiste stap in mezelf verder te ontwikkelen’, aldus Aron Johannsson, die met het nummer 9 zal spelen.