Yannick Ferrera blikt terug en vooruit op Moeskroen en Oostende

Yannick Ferrera kijkt tevreden terug op de wedstrijd tegen Moeskroen en blikt al even vooruit naar de match tegen Oostende van zaterdag. Sportbeat had een gesprek met de STVV-coach.

MCe

'Tegen Moeskroen zijn we slapper en passiever aan de match begonnen. We zetten niet genoeg druk op de bal, waardoor Moeskroen balbezit had, maar het creëerde geen mogelijkheden. In de tweede helft zijn we wakker geworden en was het veel beter. We hebben uiteindelijk zelf gevaar kunnen creëren. Boli maakt het dan ook nog eens af na een schitterende actie.'

En wat met pocketaanvaller Yuji Ono? 'Het was maar een trap op de enkel. Vanochtend heeft hij nog apart getraind, maar hij zal later weer kunnen aansluiten bij de groep', aldus Ferrera.

Rode kaart

Opvallend: voor de actie van rechtsachter Bagayoko, die aan het einde van de match rood kreeg na een gevaarlijke tackle, toonde de coach zich zaterdag na de wedstrijd bijzonder mild en ook nu legt hij de nadruk op het collectieve. 'Jammer genoeg komen we voor de tweede keer met tien mensen te staan. Het is nu gebeurd. Iedereen heeft harder gewerkt en meer gelopen.'

Oostende

'We nemen het match per match', haalt Ferrera meteen zijn meest gebruikte slagzin boven. 'We gaan nu tegen een goede ploeg moeten spelen en zullen proberen om zo geconcentreerd en goed te zijn als tegen Club. Ik vind Oostende een goede ploeg, sowieso beter dan vorig jaar. Nu moeten wij enkel onze job doen', besluit hij.