© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

© Willy VREBOS

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Runkster Volksfeesten 2015

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september worden de 56ste Runkster Volksfeesten gevierd in en rond het OntmoetingsCentrum Runkst (OCR), Runkstersteenweg 149 te Runkst-Hasselt. Doelstelling: aan iedereen opnieuw een schitterend volksfeest aanbieden en tegelijk voldoende middelen verwerven om aan alle Runkstenaren, jong en oud, een volwaardig ontmoetingscentrum ter beschikking te kunnen stellen.

Willy VREBOS

De vrijdagavond wordt traditioneel ingezet door het ‘Harmonieorkest Runkst’ met gratis muziekconcert vanaf 20u in de grote zaal, gevolgd door de officiële opening van de 56e RVF en van de tentoonstelling van onze Fotowedstrijd om 21u en een Grote Volksreceptie met gratis verbruik tot 22u30. Intussen verwelkomt de alomgekende Bar Leon de liefhebbers van een uitgelezen selectie van speciale bieren vanaf 19u zowel in de Shelter als op het binnenplein, en nodigt Covrepal u uit op een boeiende 'Kennismaking met Palestina'!’s Zaterdags vanaf 10u tonen de 500 standhouders op de 17e Grote Rommelmarkt hun nieuwe aanwinsten. De markt vindt plaats in de straten palend aan het OCR en de toegang is gratis. De KSJ organiseert vanaf 13u30 samen met hun Startdag een ‘Animatie voor kinderen van 6 tot 12 jaar’. De ‘MV Het Spoor’ geeft dit jaar opnieuw haar muziekconcert vanaf 14u op het voorplein of in de grote zaal. De Reuze Runkster Quiz (inschrijven vóór 7 september op 0494/238604 of via quiz@runkstervolksfeesten.be) vangt aan om 20u in de grote zaal. In Bar Leon kan u ’s avonds verder uitbollen tot in de late uurtjes! Heel de dag is er quasi doorlopend straatcafé, frituur, klein restaurant, Bar Leon en kinderanimatie, alsook verkoop van tombolalotjes.

Op zondag wordt vanaf 12u een Feestmaal (inschrijven vóór 8 september op 0495/239681 of via feestmaal@runkstervolksfeesten.be) opgediend. Voor het groot Kubb-toernooi ‘De Helden van Runkst’ kan je gratis inschrijven tot 29 augustus op 0470/182905 of via robin.fiddelaers@hasselt.be. Het stadsbestuur verwelkomt alle deelnemers na afloop met een hapje en een drankje. Geheel nieuw dit jaar is onze Grote Kaartwedstrijd vanaf 15u in de grote zaal met inschrijving op 0478/887213 of via kaart@runkstervolksfeesten.be. De 56e RVF worden afgesloten met de Prijsuitreikingen Fotowedstrijd en Helden van Runkst vanaf 17u30, en aansluitend de Trekking van de Tombola. Heel de dag is er quasi doorlopend klein restaurant en Bar Leon, alsook verkoop van tombolalotjes.

Laat u verrassen door de gezellige levendigheid van de wijk Runkst!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio