© Safety First

Ruth Beeckmans nog langer in ziekenhuis: besmet met gevaarlijke meningitis

Nadat eerder al bekend raakte dat de opnames van de film ‘Safety First’ een tijdje werden stopgezet omwille van gezondheidsproblemen van Ruth Beeckmans is er nu ook meer duidelijkheid gekomen over haar exacte ziektebeeld.

mige

De onderzoeken hebben ondertussen uitgewezen dat Ruth lijdt aan een virale meningitis.

“Wij zijn blij dat de dokters er snel bij waren en voor onze liefste Ruth het grootste gevaar geweken is. We wensen haar nu alle rust en beterschap toe en hopen dat ze snel naar huis mag om samen met haar gezin te kunnen bekomen van de afgelopen onzekere en onrustige dagen.” aldus Tim Van Aelst.

'Het productiehuis Shelter beraadt zich de komende uren over het verdere verloop van de opnames, maar stellen de gezondheid van Ruth absoluut voorop. Zij zullen de opnames pas hervatten als Ruth opnieuw gezond is verklaard', zo laat Kinepolis nog weten in een persmededeling.

Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen en het ruggenmerg. Bij ernstigere hersenvliesontsteking kunnen er restverschijnselen optreden zoals doofheid en blindheid. In ernstigere gevallen lijdt het tot shock en zelfs de dood.

Bij een virale hersenvliesontsteking zijn de symptomen doorgaans milder en de prognose gunstiger. Deze variant komt doorgaans vaker voor dan de bacteriële versie, maar is zelden levensbedreigend. De hersenvliesontsteking ontstaat in dit geval door een virus en hier helpt geen antibiotica tegen.