© Photo News

Net geen 500 verdwaalde kinderen aan Belgische kust

In juli liepen aan de Belgische kust precies 494 kinderen verloren. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) woensdag. Ondanks het goede weer zijn dat er zelfs ruim vijftig minder dan vorig jaar.

De kustreddingsdiensten hadden de voorbije maand opnieuw heel wat werk met verloren gelopen kinderen, maar de cijfers vallen goed mee. Het was vooral druk in de eerste helft van juli. Toen liepen er 294 kinderen verloren, in de tweede helft waren er dat maar 200. Dat heeft vooral te maken met het meer wisselvallige weer.

In Oostende en Blankenberge, drukke badsteden, liepen de meeste kinderen verloren, respectievelijk 136 en 108. In Zeebrugge moesten de reddingsdiensten amper twintig keer een kindje terug bij de ouders brengen.

Anti-verdwaalarmbandjes

Het valt IKWV op dat de anti-verdwaalarmbandjes, in samenwerking met Studio 100, hun werk doen. Dit jaar zorgden IKWV, Studio 100, de Vlaamse Milieumaatschappij en AXA Bank en Verzekeringen voor 750.000 exemplaren die gratis verdeeld worden.IKWV kreeg deze zomer ook ondersteuning van de federale politie te paard, wat een meerwaarde blijkt. De politie te paard noteerde een vijftigtal tussenkomsten, vooral voor baders in onbewaakte zones en watersporters in badzones.

Ten slotte merkt IKWV op dat redders heel wat mensen moesten verzorgen voor kleine en grote verwondingen. En enkele mensen werden onwel door het warme weer.

Ook in augustus zullen in alle tien kustgemeenten nog redders worden ingezet, goed voor 34 kilometer bewaakte badzone.