© JEFFREY GAENS

Aimé Anthuenis toch niet in reviewcommissie Jupiler Pro League

Aimé Anthuenis zal dan toch niet zetelen in de schoot van de Reviewcommissie. Dat meldt de Pro League, die dat twee weken geleden had aangekondigd.

maj

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Pro League kondigde twee weken geleden aan dat Aimé Anthuenis deel uit zou maken van de Reviewcommissie, en dat vanaf de derde speeldag. Maar de vroegere coach van onder meer de Rode Duivels, Anderlecht en Genk ontkende. ‘Die vraag is me inderdaad gesteld en ik wil daarover nadenken’, zei hij vorige week. Uiteindelijk zal Antheunis dus niet zetelen, volgens de Pro League om privéredenen.

‘We respecteren en begrijpen zijn beslissing perfect. We benadrukken echter dat het niet onmogelijk is dat andere personen deze commissie in de toekomst vervoegen’, klinkt het in een mededeling.

De Reviewcommissie werd voor de start van vorig seizoen opgericht. Ze oordeelt op basis van tv-beelden of het Bondsparket maatregelen moet nemen bij zware fouten tijdens de wedstrijd. Ex-refs Michel Piraux, Guy Goethals, Fernand Meese, Luc Huyghe en Marcel Van Elshocht kregen dit seizoen het gezelschap van ex-Standard, Lierse- en Bergen-speler Nicaise.