© BELGA

Glas bier is gezonder dan glas wijn

Een glaasje wijn van tijd tot tijd is gezond, zo beweerden onderzoekers al langer. Maar nu blijkt dat bier dezelfde gezondheidsvoordelen heeft en zelfs nog een groter voordeel heeft dan wijn.

mige

Voedingsexpert Patrick Mullie verzamelde allerlei onderzoeksdata om te achterhalen hoe schadelijk of gezond bier voor ons is. En wat blijkt? Matig biergebruik is even gezond als matige wijnconsumptie. Zij die nooit een glaasje drinken lopen een hoger risico op hart- en vaatziekten, dan zij die een tot twee glaasjes per dag drinken.

‘Waarom er dan vooral over wijn wordt gerapporteerd en bijna nooit over bier? Dat komt omdat er over wijn dubbel zoveel wetenschappelijk onderzoek is gevoerd dan over bier’, aldus Mullie tegen het VTM Nieuws.

Wat velen bovendien nog vergeten is dat bier een nog groter gezondheidsvoordeel heeft. Voor 100 ml bier moet je 44 calorieën tellen, terwijl je voor dezelfde hoeveelheid wijn 75 calorieën erbij hebt.

‘Het is jammer dat één van onze Belgische topproducten waar we terecht fier op mogen zijn, als het op een gezonde levensstijl aankomt geen sant in eigen land is. Er is dus nog veel werk aan de winkel om de correcte kennis van bier bij het grote publiek aan te scherpen’, aldus Mullie.