© Koen Wellens

Asfaltwerken op de Baan naar Bree

Ook dit jaar vernieuwt het Peerse stadsbestuur weer enkele beton- en asfaltwegen. Deze zomer is onder meer de Baan naar Bree aan de beurt.

Koen Wellens

Eerder deze zomer werden verschillende stukken van het fietspad aan de Baan naar Bree al vernieuwd. Bij de onderhoudswerken die nu volgen, verkleint men ook meteen het niveauverschil tussen wegdek en fietspad, waarna een dubbele laag asfalt wordt aangelegd. Vandaar een voorziene duur van drie weken, onder voorbehoud van weersomstandigheden.De aannemer doet het nodige om de impact te beperken en de bereikbaarheid van woningen en ondernemingen zo goed mogelijk te garanderen. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Deusterstraat en Oostweg, maar de Baan naar Bree en de KMO-zone Panhoven (Ambachtslaan) blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De Hasseltstraat is met de wagen enkel te bereiken via een tijdelijk aangelegd wegje naar de Monsstraat.

Ook op andere plaatsen in Peer wordt het asfalt dit jaar vernieuwd: fietspad spoorwegbedding Wijchmaal, deel van de Molhemstraat, deel van de Lookstraat, Heihuiskens en Sint Hubertusstraat. In het meerjarenplan voor de betonweg in Linde Peer zijn de herstellingswerken voor 2015 alweer achter de rug.

Voor een actuele stand van zaken kan je steeds terecht op de website www.participeer.be bij het project ‘Asfaltwerken 2015’. Ook via de Facebookpagina ‘Stad Peer’ verschijnt geregeld een update.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio