© REM

Tom Muyters gaat doel van Excelsior verdedigen

Doelman Tom Muyters versterkt de rangen van de Nederlandse eersteklasser Excelsior. Dat meldt de club uit Rotterdam woensdag op zijn website.

De 30-jarige Muyters tekent, als hij de medische keuring doorstaat, een contract voor een jaar met optie op een tweede. De afgelopen drie seizoenen stond Muyters bij tweedeklasser FC Eindhoven onder contract. De Limburger heeft ook een verleden bij onder meer KVSK United, Sint-Truiden en Zulte Waregem.

‘Ik heb een gesprek gehad met Excelsior en had meteen een goed gevoel bij de club en de staf’, zegt Muyters. ‘Het was een warm onthaal, te vergelijken met FC Eindhoven, waar ik de laatste jaren heb gespeeld. Daar hebben we vorig jaar een goed seizoen gehad en uiteindelijk liepen we promotie net mis. Ik kreeg een nieuw voorstel van FC Eindhoven, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik graag in de Eredivisie wil spelen. Daarom ben ik blij dat Excelsior zich heeft gemeld.’

Muyters is na Filip Kurto en Mike Havekotte de derde nieuwe doelman voor Excelsior. Daarnaast herstelt Alessandro Damen momenteel van een knieblessure.

‘Je weet dat een ploeg in de Eredivisie meer dan één goede keeper moet hebben. Ik wil graag spelen en het is aan mij om dat te laten zien. Natuurlijk is het een nadeel dat ik nu pas aansluit, maar ik ga laten zien wat ik kan en de beste zal uiteindelijk spelen.’