Op stap met de fietsapp route 4: Het hedendaagse mijnverleden

In onze zomerreeks 'Op stap met de fietsapp' laten we in een kort filmpje leuke fietsroutes van deze provincie zien. Dan weet u of het de moeite loont om op de trappers te gaan staan. Deze route in de fietsapp van de provincie heet 'Het hedendaagse mijnverleden'. We startten onze tocht dan ook op de site van C-mine in Genk.

ToMas

Van daaruit trekken we naar Bokrijk, één van de absolute smaakmakers van onze provincie. De app stuurt ons over verharde fietspaden door het prachtige natuurgebied en toont ons onder andere het arboretum, de wijers, het openluchtmuseum en de kinderspeeltuin.

Van Bokrijk gaat het richting een klein uithoekje van Hasselt. Lang blijven we daar echter niet, want via het jaagpad langs het Albertkanaal vervolgen we onze weg naar Diepenbeek. Daar vinden we dat andere prachtige Limburgse natuurgebied terug: de Maten. Ook hier trekken we doorheen de ongerepte natuur. Verharde wegen, onverharde wegen, bospaadjes... We vinden het allemaal op onze weg. Maar het resultaat van dat hard labeur mag er zijn: in de Maten komen we immers dé perfecte picknickplek tegen: onder de bomen aan het water.

Veel tijd om uit te rusten hebben we echter niet want de fietsapp heeft ook nog ander lekkers voor ons in petto. Vanuit de Maten zetten we immers koers naar Winterslag. We trappen ons een weg doorheen de Genkse wijk en zien uiteindelijk opnieuw C-mine voor ons opdoemen. Met het mooie uitzicht, de talrijke activiteiten en de zonnige terrasjes is dit voor ons het perfecte eindpunt van onze route. Voor wie houdt van de natuur is 'Het hedendaagse mijnverleden' een absolute aanrader.

Onze tip: Werk de route niet in een keer af maar maak vooraleer je richting Hasselt trekt een tussenstop in Bokrijk. Met het openluchtmuseum en de kinderspeeltuin is er voor elk wat wils.

Bekijk meer filmpjes van de fietsrouteapp