© Photo News

Rechtbank laat Sporting Hasselt niet naar tweede stijgen

Sporting Hasselt zal komend seizoen zo goed als zeker in derde klasse voetballen. De club van voorzitter Stijn Stijnen was naar de Brusselse rechter in kort geding gestapt om alsnog een plaats in tweede af te dwingen, maar kreeg daar geen gehoor.

Belga

Sporting Hasselt werd begin april door de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een licentie betaald voetbal geweigerd in eerste aanleg. Een maand later bevestigde het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) die uitspraak, waarop de club naar de rechter trok.

Op zijn website meldt Sporting Hasselt dat de Brusselse rechter in kort geding heeft geoordeeld dat er geen “hoogdringendheid” in het dossier is. Omdat hoogdringendheid de eerste voorwaarde is om een beslissing in kort geding te verkrijgen, sprak de rechter zich niet uit over de grond van de zaak. “Met name de vraag of onze licentie-aanvraag al dan niet op correcte wijze werd behandeld en beoordeeld. Zodoende besliste de rechter onze eis ongegrond te verklaren”, klinkt het.

Sporting Hasselt laat weten het vonnis verder te onderzoeken. “Het lijkt er sterk op dat een snelle wending in het licentie-dossier niet meer mogelijk is, en dat we dus het seizoen in derde klasse zullen aanvatten. Wij menen dat onze ploeg hierin sterk voor de dag zal komen”, besluit het bericht.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio