© Photo News

Terug van (even) weggeweest: de zomer

Het blijft woensdagmiddag droog met flinke zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De maxima bedragen 24 tot 28 graden. Woensdagavond is het vrij zonnig en warm. De nacht verloopt rustig, licht bewolkt en zacht. De minima bedragen 13 tot 19 graden.

Donderdag is het hoogzomer. De zon schijnt en de temperatuur loopt in het binnenland op naar waarden tussen de 27 en 31 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. ‘s Middags wordt de wind westelijk en neemt aan de kust toe tot vrij krachtig. Vandaar ook dat het er niet veel warmer wordt dan 23 graden. In de loop van de late avond of in de nacht neemt de kans toe op enkele regen- of onweersbuien, voornamelijk over het midden en oosten van het land.

Vrijdag is er geregeld zon bij zowat 26 graden. Aan zee is het koeler. In de avond of nacht is er kans op een regen- of onweersbui, vooral over het oosten van het land. Van zaterdag tot midden volgende week blijft het overwegend droog en aangenaam zomerweer met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt tijdens het weekend rond 25 graden. Nadien kan het weer enkele graden warmer worden.