© HBvL

Xavier (9) overleden ondanks stamceldonatie

“Je blijft voor altijd in ons hart”, postte Xavier’s moeder Chantal Gekiere gisteren op Facebook. De Lanaakse jongen, die leed aan een zeldzame vorm van bloedarmoede die kan leiden tot leukemie, vond na een lange zoektocht eindelijk een geschikte stamceldonor. Maar ondanks de transplantatie overleed de jongen na een lange en moedige strijd. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

wbe

In november 2014 werd een oproep gelanceerd voor een geschikte stamceldonor voor de 9-jarige Xavier. In januari werd die spreekwoordelijke naald in een hooiberg gevonden. Een donor van buiten Europa bleek de geschikte match. Meteen werd de procedure voor een stamceltransplantatie in werking gezet, de transplantatie zelf was op 9 april. De daaropvolgende weken en maanden waren zwaar voor de jongen, maar zo dapper als hij was, bleef hij vechten.

De laatste dagen ging het steeds slechter met Xavier. Gisteren deelde moeder Chantal op Facebook het trieste nieuws: “Mijn held, mijn schatteboutje. Je hebt gekozen voor je laatste reis. Je wilde slapen. Je was moe. We hebben je verteld dat je een mooie reis ging maken. Naar een prachtige wereld waar je omaatje op je wacht en voor je zal zorgen. We houden van jou, lieve schat, voor altijd in ons hart. Dank je wel voor alles.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio