© Photo News

© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

‘Koning Filip wilde dat Albert Delphine erkende’

Is Delphine Boël, de vermeende halfzus van koning Filip, de reden waarom het niet langer botert tussen koning Albert en diens zoon? Is dat de reden waarom Albert en Paola net als vorig jaar ook dit jaar niet aanwezig waren op de Nationale Feestdag? Volgens Royaltykenner Mario Danneels wel, zo vertelt hij in weekblad Story.

wbe

Sinds Filip twee jaar geleden troon overnam van zijn vader, verloopt de relatie tussen beiden heel stroef. Reden daarvan is Delphine Boël (47) die al jaren beweert de buitenechtelijke dochter te zijn van Koning Albert. De voormalige koning zou jarenlang een affaire gehad hebben met Delphine’s moeder Sybille maar hij blijft steevast ontkennen dat hij bij haar een kind verwekte. Omdat het proces al jarenlang aansleept, wou koning Filip bij het betreden van troon dat Albert Delphine als zijn halfzus erkende.

“Het idee voor een geste tegenover Delphine is echter in bijzonder slechte aarde gevallen bij Albert,” vertelt Danneels. “Volgens onze anonieme bron is Albert een aimabel man, tot op een zeker punt. Hij kan ook bijzonder hard zijn en er is niets dat hem dan op andere gedachten kan brengen. Koning Filip vindt nu dat de hele zaak een probleem is van zijn vader.”