© PKK

Gestolen fiets terugbezorgd aan eigenaar na... 26 jaar

Hij kon zijn oren nauwelijks geloven toen zijn ouders hem opbelden: na 26 jaar was de gestolen fiets van Dirk Verheyen (45) uit Kasterlee teruggevonden in Balen.

PKK

In juni 1989 liet de toen 19-jarige Verheyen zijn fiets achter aan het station van Mol om naar Antwerpen te sporen. ‘Maar bij mijn terugkeer, dezelfde namiddag, was mijn fiets gepikt. Ik deed meteen aangifte bij de politie van Balen. Gelukkig was de fiets gegraveerd, zodat de politie hem snel zou kunnen opsporen.’

En toch: jaren verstreken. In 1999 verhuisde Verheyen met zijn gezin naar Kasterlee, waar hij als chef-kok restaurant Potiron opende. ‘Die gestolen fiets was intussen al lang uit mijn gedachten verdwenen. Tot een week geleden mijn ouders me belden: We hebben goed nieuws, je fiets is teruggevonden tegen een huisgevel in Balen.’ De chef-kok vraagt zich wel af waar zijn fiets de voorbije 26 jaar heeft uitgehangen. ‘Ach, als die fiets eens kon praten.’ (lacht)

Dirk Verheyen kon gisteren zijn fiets afhalen bij de politie. Hij kreeg daarbij het gezelschap van zijn zoon Jasper (17), wiens fiets vorig jaar gestolen werd. Ook hij had afgelopen week telefoon gekregen dat zijn fiets was teruggevonden.