© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Persoonlijke dossiers zorgkinderen deze week nog vernietigd

Politie ruimt dossiers Den Heuvel op

De persoonlijke dossiers van de zorgkinderen die rondslingerden in de leegstaande gebouwen van opvangcentrum Den Heuvel werden maandagavond al opgeruimd door de politie. De documenten worden later deze week vernietigd door een professionele firma. Dat staat echter haaks op de verklaringen die het Gemeenschapsonderwijs (GO!) gisteren herhaalde op het radionieuws. Bij de eigenaar van de leegstaande gebouwen klonk het gisteren nog dat de papieren mogelijk nog gearchiveerd moesten worden.

Roel DAMIAANS

Lees ook:Persoonlijke dossiers van probleemkinderen te grabbelJeugdrechtbank over Den Heuvel: 'Het gaat om kwetsbare minderjarigen''Persoonlijke documenten probleemkinderen alleen te zien na inbraak' Hekken rond gebouwen Den Heuvel


In de krant van gisteren kon u lezen hoe ruim twee jaar na de verhuizing van opvangcentrum Den Heuvel van Leopoldsburg naar Lommel er nog steeds tientallen dossiers met persoonlijke informatie van zorgkinderen rondslingerden in de verlaten gebouw. Die dossiers bevatten persoonlijke informatie zoals naam, foto’s en de familiale toestand van kinderen die door de jeugdrechtbank geplaatst werden. Op verschillende foto’s die maandag via een anonieme bron op de redactie belandden, was te zien hoe vandalen al hadden rondgeneusd in de papieren.

Oude documenten

GO!, de eigenaar van het gebouw, probeerde gisteren het voorval nog te relativeren. “De dossiers van de kinderen van het voormalige opvangcentrum Den Heuvel in Leopoldsburg lagen niet ‘te grabbel’ zoals in de krant bericht wordt. Er is wel degelijk ingebroken in het gebouw en de documenten zijn onrechtmatig ingekeken”, zegt Sarina Simenon, woordvoerster van GO!. Dat bijna alle deuren en vensters van het gebouw open staan, bleek gisteren nog. Een radioreporter van Radio 2 berichtte over hoe eenvoudig ze het gebouw kon binnenwandelen.

Lees meer over de zaak vandaag in uw krant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio