paardensportBeker van Limburg

Catherine Gustin wint Beker van Limburg

Catherine Gustin heeft de beker van Limburg voor seniors op haar naam geschreven. Gustin, die vorige week op de Beker van Limburg voor amazones nog vrede moest nemen met zilver, toonde zich de beste op de jumping van de Kempische Regionale in Jesseren.

pepr

‘Door het vele werk tijdens de week en het weekend kwam ik er niet aan toe om mijn paarden deftig te trainen. Sinds enkele weken heb ik de draad weer opgepakt met de 9-jarige Animo en de resultaten van de jongste twee weken spreken voor zich’, glundert Gustin.

Jean-André Souvereyns nam beide kwalificatieritten voor zijn rekening, maar liep in de eerste ronde van de finale acht strafpunten op. Uiteindelijk haalde Gustin het vóór Laura Mozdziej (Gaiety Girl van Vrijhern) en Lars Demeersman. ‘Deze overwinning kreeg nog extra glans, omdat ik nu eindelijk de beker in mijn thuisbasis in de lucht mocht steken. Nu ga ik mij met Animo vooral focussen op het BK voor amazones, dat eind augustus in Moerzeke plaatsvindt.’

De Grote Prijs was een kolfje naar de hand van Johnny Geusens (Gazelle G), die Henk Clabots (Geronimo van ’t Moleke) en Elien Vaes (I’m a doughnut) achter zich liet.