180 doden na zware moessonregens in India, Myanmar en Vietnam

Print
180 doden na zware moessonregens in India, Myanmar en Vietnam

Foto: AP

Onweders en moessonregens hebben de voorbije dagen in Zuid- en Zuidoost-Azië zeker 180 mensen mee de dood ingesleurd.

Meer dan vier miljoen mensen zijn rechtstreeks getroffen door de overstromingen in het noordoosten van India. Dat zei een woordvoerder van Binnenlandse Zaken maandag in New Delhi. In Myanmar is volgens de regering meer dan 200.000 hectare landbouwgrond overstroomd. In Vietnam heeft het in 40 jaar nooit zoveel geregend.

Vooral West-Bengalen in India werd met 48 doden bijzonder hard getroffen. Grote delen van de hoofdstad Kolkata, het vroegere Calcutta, staan onder water. In de deelstaat Manipur kwamen 20 mensen om door een grondverschuiving. In de woestijnstaat Rajasthan werden 28 doden gemeld, in de deelstaat Odisha vielen vijf doden.

In Myanmar steeg het aantal dodelijke slachtoffers tot boven de 60. Het Rode kruis en het VN-Bureau voor humanitaire aangelegenheden (OCHA) vrezen dat het aantal doden nog aanzienlijk kan stijgen. Lokale media berichtten dat 200.000 mensen door de overstromingen getroffen zijn.

In Vietnam stierven 22 mensen. De globale schade in het Zuidoost-Aziatische land werd op 100 miljoen dollar (omgerekend 91 miljoen euro) becijferd.