© Rudi Moesen

Scouts Lod Lavki moeten kamp ontruimen na hevige storm

Zoals elk jaar gaan de Scouts van Lod Lavki Hasselt op groot kamp in de Ardennen. Dit jaar heeft de groep haar tenten opgeslagen in Abrefontaine. Het kampthema is de Vikings en dat kwam goed van pas want als echte Vikings moesten de scouts een echte storm trotseren.

Rudi Moesen

Zaterdagochtend rond half 9 kleurde de hemel zwart boven het kampterrein. Een zware storm teisterde de weide. Heel wat shelters werden gescheurd en de grote speeltent stortte helemaal in. Het was alle hens aan dek voor de leiding om de kapoenen (8-9 jaar) en de welpen (10-12 jaar) in veiligheid te brengen. Met enkele wagens van de leiding werden de 40 kinderen meteen geëvacueerd.

Aanvankelijk zouden de jongeren naar Sunparks in Vielsalm overgebracht worden. Maar het overdekt zwembad was al overbevolkt door andere jeugdbewegingen die door dezelfde storm getroffen waren. Gelukkig woonde er een bevriend koppel van een leider in de buurtgemeente Odrimont. Adriaan van Nijendaal en Isabelle Demaeght twijfelde geen seconde om de getroffen scouts van Hasselt op te vangen in hun kelder. Meteen werd er inkopen gedaan voor een warme maaltijd en soep. Omdat het koppel niet voldoende tassen in huis had werd de soep dan maar uit wijnglazen gedronken. Terwijl de kinderen zich bezig hielden met een film en gezelschapspelen begon de leiding met het kampterrein te herstellen.

Tegen de avond konden alle jongeren terug naar hun tenten. De scouts van Lod Lavki zijn niet van suiker gemaakt. Ondanks de tegenslag zat de sfeer er nog steeds dik in. Dat konden de ouders de volgende dag, tijdens de bezoekdag, zelf ondervinden. Hun kinderen hadden alvast een straf verhaal te vertellen. Dankzij de koelbloedigheid van de leiding is er nooit iemand in gevaar geweest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer