Op stap met de fietsapp route 3: van fruit tot stroop

In onze zomerreeks 'Op stap met de fietsapp' laten we in een kort filmpje leuke fietsroutes van deze provincie zien. Dan weet u of het de moeite loont om op de trappers te gaan staan. Deze route in de fietsapp van de provincie heet van fruit tot stroop. U start op de grens van Wellen en Kortessem en gaat zo via Wellen en Borgloon terug naar Kortessem.

MaLu

Het Loonse land is een prachtige streek om te fietsen. Vooral de streek van Jesseren, Zammelen en Gors-Opleeuw brengt u langs ansicht-plaatjes. De fietsapp stuurt u echter eerst door een groot stuk van Wellen centrum en langs de grote weg. Wellen wordt pas de moeite vanaf Berlingen en het nummertje 148 op de fietskaart.

Onze tip? Kort de fietsroute in en rij meteen naar 148 en pak er in Kortessem nog een stukje extra Vliermaalroot bij. Goed voor de kuiten en het uitzicht. Ons eerste stukje tot aan vertrekpunt 121 loopt via het mooie Printhagen (Kortessem, knooppunt 144 tot 145). We vertrekken vervolgens voor onze route aan de beroemde Onzelieveherenboom of wat daar van overblijft. Want de vermoedelijke oudste boom van het land werd in 2009 geveld door een hevige rukwind. Volgens de overlevering was dit de ontmoetingsplaats voor de gevreesde bokkerijders. Rijdt u mee?

Bekijk meer filmpjes van de fietsrouteapp