© Twitter

Afscheid in schoonheid: Sven Nys pakt vijfde Belgische titel op zijn laatste BK mountainbike

Sven Nys heeft het Belgisch kampioenschap mountainbike gewonnen. Daarmee is De Kannibaal van Baal zijn laatste competitiejaar uitstekend begonnen. Voor Nys was het al zijn vijfde Belgische titel.

wic

Sven Nys en Githa Michiels hebben zich zaterdag beiden voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen mountainbike gekroond. In het dromenbos in het Waalse-Brabantse Ottignies kwam Nys solo over de streep. Jeff Luyten fietste in zijn eerste jaar bij de profs naar de tweede plaats. Kevin Van Hoovels vervolledigde het podium.

Nys haalt in zijn laatste mountainbikewedstrijd zijn vijfde Belgische titel binnen. Eerder veroverde hij de driekleur in 2005, 2007, 2013 en 2014. Hij vertegenwoordigde ons land onlangs nog op de Europese Spelen in het Azerbeizjaanse Bakoe, waar hij 23e werd. Nys bereidt zich via het BK mountainbike voor op zijn laatste seizoen in het veldrijden. In die discipline heeft de 39-jarige Vlaams-Brabander al negen nationale titels op zak.

Michiels versnelde in de eerste ronde en reed de hele wedstrijd op kop. Alice Pirard legde net als vorig jaar beslag op de tweede stek. Alicia Franck nestelde zich al in de aanloopronde op de derde plaats en hield die positie vast tot aan de meet. Ook voor de 32-jarige Michiels, die de titel won in 2008, 2012, 2013 en 2014, is het haar vijfde Belgische kampioenentrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.