Politie neemt massaal drugs in beslag rond Dour Festival

Print
Politie neemt massaal drugs in beslag rond Dour Festival

Foto: BELGA

Woensdagavond is in de provincie Henegouwen het vijfdaagse festival Dour Festival begonnen. Op de eerste dag hebben de federale politie en politiezones in Henegouwen anti-drugcontroles gehouden op de wegen naar Dour Festival in Thulin en in de Borinage. Dat leverde een grote buit op.

In Thulin werden dertig agenten en een drugshond ingezet. In totaal werden 267 voertuigen gecontroleerd. Dat resulteerde in 82 pv’s voor drugsbezit en twee pv’s voor drugshandel. Er werd één administratieve aanhouding verricht. De politie nam 803 gram cannabis in beslag naast 115 xtc-pillen, 20 lsd-pillen, 47 gram mdma, 11 gram cocaïne, 10 gram speed, 14 gram paddestoelen en 2 gram heroïne.

In Saint-Ghislain en Boussu controleerde een even grote politiemacht vier bussen en 186 personen. Dat leidde tot 59 pv’s voor drugsbezit. Daar werd 821,83 gram cannabis, 223 xtc-pillen, 10,95 gram mdma, 17,6 gram hasj en 2,35 gram cocaïne in beslag genomen.

De sociale inspectie hield de hele dag inspecties en meerdere verkoop- en handelszaken moesten sluiten wegen inbreuken op de sociale wetten.

Er zullen nog controles gehouden worden gedurende het festival, laat de politie weten.