Tongeren wil grootste chocoladetablet van de wereld maken

Print

Alle begin is moeilijk. Dit tabletje is het begin van de grootste table chocolade van de wereld. Foto: HBvL

Tongeren - Tongeren wil op zondag 13 september proberen om het grootste chocoladetablet van de wereld te maken. Dat gebeurt op Open Monumentendag op de voormalige chocoladefabriek in Nerem.

Op zondag 13 september is het Open Monumentendag in de chocoladefabriek in Nerem. Chocolatier Holle Bolle heeft het initiatief genomen om op die dag een wereldrecordpoging  ‘grootste chocoladetablet ter wereld’  aan te gaan. De Stad Tongeren werkt mee aan deze recordpoging voor het Guinness Book of Records.

Het doel is een tablet van  15 op 7 meter(!).  Hiervoor zijn 10.000 tabletten van 15 op 7 cm nodig die aan elkaar geplakt worden door middel van chocolade. 10.000 tabletten, dat is natuurlijk heel veel, daarom trekt Wendy van Holle Bolle er in de zomermaanden op uit, met 1000 kg chocolade en een wielmachientje, om mensen zelf hun eigen tablet te laten maken.

Deze tabletten worden dan op 13 september tot één groot tablet gemaakt. De chocolade wordt achteraf verkocht voor het goede doel, nl het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Wendy (Holle Bolle) gaat deze zomer onder andere  langs bij Speelpleinwerking en de Tongerse rusthuizen, zodat de Tongerse jeugd en de senioren ook kunnen deelnemen aan dit project, maar ze staat ook op allerlei evenementen in Tongeren. Vandaag donderdag, 16 juli, is ze gestart met het maken van de tabletten op de donderdagmarkt in Tongeren.

Het grootste stuk chocolade staat momenteel op naam van de Britse stad Thornton. Die tablet woog 5792,50 kilo.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio