© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

50.000 fans rocken op de tonen van AC/DC

Het optreden van de Australische rocklegende AC/DC lokte maandag 50.000 fans naar het festivalterrein in Dessel. “Misschien is het wel de laatste keer dat AC/DC naar België komt”, klinkt het bij de Belgische fans.

Saskia van gastel

Het optreden van AC/DC werd georganiseerd door Graspop Metal Meeting en Live Nation Festivals. “AC/DC naar Dessel halen is een droom die na jaren eindelijk uitkomt”, zegt Peter Van Geel van Graspop. Het concert kaderde in de ‘Rock Or Bust World Tour’ en was in amper 2 uur tijd uitverkocht. Dessel maakte zich maandag op voor 50.000 fans over heel de wereld. Een mensenmassa trok langs vier invalswegen naar het festivalterrein.

“We zijn met de fiets gekomen om files te vermijden”, zeggen Bob (37), Ben (36), Marjolijn (35), Marjan (39) en Rob (35) uit Oud-Turnhout. “We zijn blij dat we AC/DC in onze achtertuin kunnen zien. Misschien is het wel de laatste keer.” Ook Eric Faes en zijn kinderen Stijn (19) en Britt (20) uit Mol zijn fan van het eerste uur.

Naast de fans met tickets, waren er ook mensen die gewoon een kijkje kwamen nemen. Els Govaerts (40) en Benny Rombouts en hun kinderen Door (6) en Kato Proost (8) en Kaat Rombouts (9) uit Retie en Arendonk kwamen ‘sightseeing’. “De kinderen hebben nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien”, zegt Benny. De publiekstrekker was echter de 12-jarige Kris McDowell. Hij kwam met zijn vader speciaal van Schotland naar België om liedjes van AC/DC te spelen. Tickets hadden ze niet kunnen bemachtigen.

Aangeboden door onze partners