Hoe zou het intussen met de Limburgse Ikea zijn?

Print
Hasselt - Wie wel eens langs de E313 ter hoogte van Hasselt Zuid rijdt, heeft het al gezien. De bouw van een nieuw Ikea-complex gaat razendsnel vooruit. Hoe snel gaat dat nu? En zien die gebouwen er allemaal hetzelfde uit? Annelies Nauwelaerts, verantwoordelijke corporate persrelaties IKEA België, was zo vriendelijk om ons even te woord te staan én we mochten met de camera even een kijkje nemen op de werf.

Om maar even met de deur in huis te vallen: Neen, geen twee IKEA woonwarenhuizen zijn identiek. Ze lijken allemaal op mekaar, dat wel. 'Ze moeten allemaal dezelfde componenten bevatten,' alsdus Annelies, 'als klant kan je zo de winkels makkelijk herkennen.'

'Je zal altijd het typerend blauw gebouw terugvinden, met in groot het IKEA logo op en de gekende infrastructuur eromheen. Ook binnen is herkenbaarheid troef, zodat de klant zich meteen thuis voelt, of hij nu in Gent, Milaan of Praag is: doorgaans vind je bij de inkom Smaland (met het ballenbad), op de eerste verdieping de showroom met de verschillende afdelingen en kameropstellingen en het restaurant. En op de benedenverdieping vindt de klant de markthal met de accessoires en kleine objecten die hij meteen kan meenemen, daarna de zelfbediening en de kassa’s. Achter de kassa’s heb je nog de klantendienst, de bistro met ijsjes en hotdogs, en de Zweedse shop, waar de klant typisch Zweedse producten kan meenemen om thuis te proeven. Achter de schermen zijn er nog werkplekken voor medewerkers, zoals burelen, warehouse, loskade, kantine.'
 
'Maar elke winkel krijgt een eigen plan, architectuur en uitvoering.' zegt Annelies. 'Afhankelijk van inplanting, lokale bouwvoorschriften en dergelijke. Het IKEA woonwarenhuis in Hasselt is alleenstaand, maar dat in Mons wordt aan een bestaand shopping center gebouwd en er mee verbonden. Dit vergt uiteraard andere plannen en uitvoering.' Elke winkel wordt trouwens door lokale architecten en aannemers gebouwd.

Op dit moment zijn de aannemers in Hasselt bezig met het afronden van de prefabstructuren en het plaatsen van de blauwe gevelpanelen. Daarna wordt het dak dichtgemaakt. De wegenwerken rond de site zouden intussen afgerond zijn.

Het zal dus nog even duren voor u uw favoriete Zweedse meubelstukken in Hasselt kan kopen. Annelies wist ons wel te verzekeren dat de deadline (voorjaar 2016) heel zeker gerespecteerd zal worden.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio