PXL wil dat stad Brussel nieuw logo herbekijkt: ‘De gelijkenissen zijn te groot’

De Limburgse Hogeschool PXL is niet blij met het nieuwe logo van de stad Brussel. ‘De gelijkenissen met ons logo zijn te groot’, zegt PXL-directeur Ben Lambrechts. De school gaat het Brusselse stadsbestuur vragen het logo te herbekijken.

Tom Mas

Op het logo van de hoofdstad staan de witte letters BXL op een zwarte achtergrond in een cirkel en een afbeelding van aartsengel Michaël. Zoals onze krant eerder deze week al meldde, lijkt het logo erg op dat van hogeschool PXL, dat sinds 2013 in gebruik is. ‘De gelijkenissen zijn te groot, wat tot verwarring kan leiden’, aldus Lambrechts. ‘Onze hogeschool trekt studenten uit heel het land aan, vooral voor onze unieke opleiding Pop- en rockmuziek. We hebben niets tegen de benaming BXL, en willen hierin ook geen standpunt innemen. Maar we vinden dat hun logo qua vorm, typografie en kleurgebruik te sterk lijkt op dat van onze hogeschool.’

Volgens Franstalige media heeft het ontwerp van het nieuwe Brusselse logo zo’n 80.000 euro gekost. Dat is veel meer dan het PXL-logo, aldus de school. ‘Het logo van Hogeschool PXL werd ontwikkeld door het Hasseltse bureau Hands, de opleiding grafisch ontwerp en de dienst communicatie van Hogeschool PXL’, klinkt het.

De hogeschool gaat de stad Brussel vragen om het logo te herbekijken.