Man filmde hoe hij minutenlang schutter Tunesië achtervolgde

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de schutter die 38 toeristen vermoordde in Sousse. Een hotelmedewerker achtervolgde Seifeddine Rezgui minutenlang en filmde dat ook.

boj

Op de beelden is te zien hoe mensen op strand wegvluchten wanneer de 23-jarige student aan zijn dodelijke raid begint. Op een bepaald moment staat de schutter op slechts tien meter van de maker van het filmpje. Andere personeelsleden van het hotel zouden een menselijk schild gevormd hebben om toeristen te beschermen.

Eerder waren er al beelden opgedoken waarop te zien is hoe Rezgui koelbloedig over het strand wandelt na de moordpartij en ook beelden waarop het lichaam van de student roerloos op straat ligt. Eerder vandaag raakte bekend dat hij niet alleen handelde .

Foto toont hoe schutter in Tunesië koelbloedig over strand wandelde

Er is een foto opgedoken van Seifeddine Rezqui, de 23-jarige student die vrijdag een bloedbad aanrichtte in de Tunesische badplaats Sousse. De jongeman loopt koelbloedig over het strand, alsof hij een wandelingetje maakt langs de kust.

Alleen het machinegeweer in zijn had en de verontruste mensen in de achtergrond verraden dat er meer aan de hand is. Het beeld stemt in ieder geval overeen met de verslagen van ooggetuigen. Zij beschrijven de koelbloedige schutter die op klaarlichte dag 39 zonnekloppers vermoordde als “heel rustig”.

De jongeman kwam op het strand als een doodgewone toerist, gekleed in een korte broek en met een parasol. Uit de parasol haalde hij een kalasjnikov en knalde hij plots de ene na de andere strandganger neer. Sommige mensen die hem smeekten om te stoppen, zou hij recht hebben aangekeken alvorens hij zijn moordende missie hervatte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op het internet doken vrijdag al beelden op van de laatste momenten van Rezgui. Daarop is te zien hoe de jongeman, helemaal in het zwart gekleed, door een verlaten straat loopt met zijn wapen in de hand. Na de moordpartij op het strand, trok Rezqui namelijk naar een hotel waar een schietpartij ontstond met bewakingsagenten. Uiteindelijk werd hij door de politie doodgeschoten, en ook van de dode Rezgui circuleerden al snel beelden op Twitter.

Aanhangers van de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op Twitter een bericht geplaatst waarin ze de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de bloedige aanslag in een hotel in de Tunesische badplaats Sousse.

De 23-jarige Rezqui studeerde aan de universiteit, zou nooit eerder naar het buitenland hebben gereisd en was nog niet bekend bij de politie. Hoe de student radicaliseerde en uiteindelijk tot zijn vreselijke daad overging, wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer