© EPA

‘Schutter kreeg hulp bij aanslag in Sousse’

Seifeddine Rezgui, de man die vrijdag op een hotelstrand in Sousse in Tunesië het vuur opende op zonnebadende toeristen, kreeg hulp. Dat bericht de BBC op basis van een woordvoerder van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens Mohammed Ali Aroui zijn de onderzoekers ‘zeker’ dat Rezgui hulp kreeg. Zijn vader en drie vrienden die in Kairouan leven, waar hij studeerde, zijn opgepakt voor ondervraging. Het is niet bekend of zij verdacht worden van medeplichtigheid.

Volgens het ministerie zou de dader ook sneller kunnen uitgeschakeld zijn, indien het veiligheidspersoneel van het hotel de politie onmiddellijk had verwittigd. De coördinatie verliep niet optimaal, luidt het. De schutter vermoordde 38 mensen alvorens hij door de ordediensten werd doodgeschoten.

Veruit de meeste dodelijke slachtoffers zijn Britten. Officieel zijn er 15 Britse doden, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen gaat uit van minstens dertig Britse slachtoffers, bericht de BBC. De formele identificatie gebeurt erg traag en moeizaam. De meeste strandgangers droegen geen identiteitsbewijs bij zich. Bij de aanslag kwam ook een Belgische vrouw om het leven.

Door het grote aantal Britse slachtoffers, is ook Scotland Yard ingeschakeld. Die zou meer dan 600 speurders inzetten, waarmee het voor Groot-Brittannië één van de grootste terreuronderzoeken is sinds de bomaanslagen op 7 juli 2005 in Londen.

Lees ook:Foto toont hoe schutter in Tunesië koelbloedig over strand wandelde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer