© EPA

Jongen (16), geraakt door kogel die oom door hoofd schoot, redt nog vrouw in bloedbad Tunesië

Owen Richards is door de Britten uitgeroepen tot nationale held. De jongeman van amper 16 jaar was samen met zijn oom Adrian (49), zijn oudere broer Joel (19), en zijn grootvader Charles (73) op een rustgevend weekje vakantie in Tunesië toen het noodlot toesloeg. De jongeman zag hoe zijn broer en opa voor zijn ogen werden neergekogeld en werd zelf gewond in de schouder door een kogel die eerst dodelijk het hoofd van zijn oom raakte. En toch slaagde de jongeman er nog in om een vrouw te redden.

mige

Richards zette het na de aanslag op een lopen richting hotel . Daar kwam hij oog in oog te staan met een vrouw die hevig bloedde door een rugschotwonde. In plaats van voor zijn eigen leven te vechten, besloot Owen zich naast de vrouw te zetten. Haar te troosten en doeken op haar wondes te drukken om het hevige bloeden te stelpen. De jongeman bleef zo zitten tot de hulpverlening op gang kwam en ambulanciers het van hem overnamen. Pas toen barstte Owen in tranen uit, begon hij hevig te schokken en vroeg hij om een telefoon om zijn moeder te bellen.

Gisteren kon zijn moeder met een speciaal vliegtuig naar Tunesië vliegen om haar zoon zo snel mogelijk weg te halen uit het horroroord, maar in Groot-Brittannië ging zijn verhaal al zo de ronde dat hij op sociale media als een ware held wordt omschreven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer