© AFP

Selfie met hoofd van slachtoffer naar Syrië gestuurd

De man die vrijdag een bedrijfsleider onthoofdde alvorens een aanslag te plegen op een gasflessenfabriek in de buurt van Lyon, verstuurde een selfie met het hoofd van zijn slachtoffer. Dat hebben bronnen dichtbij het dossier zaterdag laten weten. Een dag later, op zondag, onthulden de speurders dat de selfie verstuurd was naar een bestemmeling die zich in Syrië bevindt.

Yassin Salhi verstuurde de foto via de applicatie WhatsApp naar een Noord-Amerikaans nummer. Zijn contact lokaliseren, lukte niet meteen, omdat het nummer gewoon een 'relais' kon zijn om naar aan andere bestemming doorgeschakeld te worden. Zondag werd duidelijk dat de macabere foto vanaf de mobiele telefoon van Salhi naar een Canadees nummer werd gestuurd. De speurders konden achterhalen dat de bestemmeling zich in feite in de Iraakse-Syrische jihadzone bevond.

Het 54-jarige slachtoffer stelde Yassin Salhi sinds enkele maanden te werk in zijn transportbedrijf. Salhi leverde regelmatig aan de gasflessenfabriek Air Products in Saint-Quentin-Fallavier, op een 30-tal kilometer van Lyon. Daar probeerde hij vrijdag flessen met aceton te openen, nadat hij met een bestelwagen het terrein van de fabriek was binnengereden. Dat kon Salhi zonder problemen, omdat de werknemers van Air Products hem kenden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer