© EPA

OPROEP: Bent u gerepatrieerd vanuit Tunesië?

Touroperator Jetair beslist maandag over de vluchten van de komende weken naar Tunesië. Dat laat Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van TUI Belgium (Jetair, Jetairfly, Jetaircenter), zaterdag weten.

De eerstvolgende Jetairfly-vlucht, nu maandag uit Luik naar Enfidha, werd al geannuleerd. Buitenlandse Zaken geeft ondertussen een negatief reisadvies voor Tunesië.

“Voor alle reizen tot eind juli hebben de reizigers de mogelijkheid om hun Tunesië-vakantie om te boeken of te annuleren, met terugbetaling van hun betaalde reissom. Voor afreizen in augustus krijgen zij nu al de kans om gratis om te boeken”, klinkt het bij de touroperator.

Bent u gerepatrieerd?

Jetair heeft extra toestellen ingeschakeld om reizigers die dat willen, terug te vliegen uit Tunesië. Vier vliegtuigen die vrijdagavond al waren vertrokken, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in België geland met 900 mensen aan boord.

Er zijn nog zes andere vluchten gepland in de loop van zaterdag, waarmee nog eens 1.100 vakantiegangers naar België zullen worden gebracht.

Jetair telde op het moment van de aanslag in Sousse 2.391 toeristen in Tunesië. Het getroffen hotel, de Riu Imérial Marhaba in Port el Kantaoui, zat in het aanbod van de touroperator.

Onze redactie is op zoek naar Limburgers die vanuit Tunesië gerepatrieerd werden na de bloedige aanslagen in Sousse, met Jetair of een andere reisorganisator. Wilt u uw verhaal kwijt? Stuur dan uw contactgegevens naar hier@reageren.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer