© AFP

Jetair repatrieert 2.000 reizigers, Thomas Cook annuleert reizen tot augustus

Jetair schakelt nog een extra toestel in om reizigers die dat willen, terug te vliegen uit Tunesië. Dat meldt woordvoerster Florence Bruyére zaterdag. Vier vliegtuigen die vrijdagavond al waren vertrokken, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in België geland met 900 mensen aan boord.

Er zijn nog zes andere vluchten gepland in de loop van zaterdag, waarmee nog eens 1.100 vakantiegangers naar België zullen worden gebracht. Jetair telde op het moment van de aanslag in Sousse 2.391 toeristen in Tunesië. Het getroffen hotel, de Riu Imérial Marhaba in Port el Kantaoui, zat in het aanbod van de touroperator.

Terwijl Jetair honderden toeristen uit Tunesië repatrieert, stelt Thomas Cook vast dat zijn klanten in het land niet staan te springen om vervroegd terug te keren. Amper zeven van de circa 1.500 reizigers van Thomas Cook hadden vrijdagavond al om een vervroegde terugkeer uit het land gevraagd, zegt een woordvoerder van de touroperator.

Thomas Cook besliste vrijdag om zijn reizen naar Tunesië tot eind augustus te annuleren, nadat Buitenlandse Zaken alle reizen naar Tunesië had afgeraden. Wie nog in Tunesië is, kan vervroegd terugkeren. Thomas Cook betaalt dan de niet gebruikte overnachtingen terug. Ook klanten die in de komende weken naar Tunesië moesten afreizen, kunnen hun geld terugkrijgen. De touroperator bekijkt ook welke alternatieven aangeboden kunnen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer