© AFP

Nachtje uit redt Nederlands koppel van terreuraanslag

De 28-jarige Washa en haar vriend ontsnapten vrijdag aan de terreuraanslag op het strand van Hotel Impérial Marhaba in het Tunesische Sousse. Het koppel wou ’s ochtends een bedje aan het strand huren, maar een avondje stak daar een stokje voor. Even later hoorden ze knallen en zagen ze vanop het balkon van hun hotelkamer mensen wegvluchten van het strand.

wbe

“We waren van plan om de wekker op 8.00 uur te zetten en een bedje aan het strand te huren. Omdat we de vorige avond uit waren geweest, is het daar niet van gekomen”, vertelt Washa aan Het Laatste Nieuws. Wanneer ze ’s ochtends de tv opzetten om te kijken wat er in Frankrijk gebeurde, hoorden ze plots knallen vanop het strand. “We zagen vanaf het balkon mensen op het strand wegrennen. We dachten eerst dat het een tsunami was”, zei de Rotterdamse Washa.

Washa en haar vriend landen vandaag na 7 dagen vakantie in Amsterdam. Hun reis duurde normaal 12 dagen, maar het koppel voelde zich niet meer veilig. “We dachten bij het boeken: het is ramadan, dus het zal wel rustig zijn”, zegt Washa. Maar hun vakantie kreeg vrijdag wel een heel onverwachte wending.

Zo snel mogelijk weg

Heel wat Nederlanders namen zaterdagmorgen al een vlucht terug richting Amsterdam. Zo ook 26-jarige Joyce De Locht uit Cuijk: “We wilden graag eerder weg. Het vakantiegevoel was voorbij. Nadat mijn vriend en ik hoorden van de aanslagen op een strand in de Tunesische plaats Sousse wilden we zo snel mogelijk weg.”

Het koppel kreeg van andere hotelgasten te horen dat er een aanslag was gepleegd. Maar bang is het koppel niet geweest: “Het thuisfront is ongeruster dan wij zijn. We hebben geen onveilig gevoel gehad.” Danny Fukkink, de 29-jarige vriend van Joyce zei dat ze bij het boeken van de reis ook geen dubbele gevoelens hadden. “Nog een aanslag in hetzelfde land verwacht je niet. Er was ook geen negatief reisadvies. Maar dit kan overal gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer