© EPA

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Belgische vrouw omgekomen na aanslag in Tunesië, twee vermiste Belgen terecht

Een van de vier Belgen waarvan Buitenlandse Zaken had gemeld dat ze gewond waren geraakt bij de aanslag in het Tunesische Sousse, is overleden. Het gaat om een vrouw. Buitenlandse Zaken heeft ondertussen ook nieuws gekregen over de twee Belgen in Tunesië die nog vermist waren na de aanslag in Sousse. De bejaarde vrouw en haar dochter zijn levend en wel en zijn al gerepatrieerd, zo meldt een woordvoerder.

Vrijdag al raakte bekend dat twee Belgische koppels, uit Verviers en Namen, gewond waren geraakt bij de aanval op een hotel nabij Sousse. Buitenlandse Zaken had ook nog geen nieuws van twee andere Belgen, een bejaarde vrouw en haar dochter, die in Frankrijk wonen. Zaterdag kwam het verlossende bericht dat ze levend en wel gerepatrieerd zijn.

Buitenlandse Zaken heeft nu geen informatie meer over andere Belgen die ter plaatse zijn en in de problemen zouden kunnen zitten. Na de aanslag is voor zover bekend één Belgische vrouw aan haar verwondingen bezweken, en er zijn nog drie andere Belgen gewond geraakt. Het lichaam van de overleden vrouw moet nog naar Tunis gebracht worden voor een formele identificatie.

In het hotel dat geviseerd werd, verbleven 51 Belgen. Ons land raadt alle reizen naar Tunesië momenteel af.

Reynders betuigt vanuit China, waar hij koning Filip vergezelt tijdens een staatsbezoek, zijn medeleven aan de nabestaanden van het overleden slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer