Nog niets te doen dit weekend? Met deze tien uittips zal je je niet vervelen

Print
Nog niets te doen dit weekend? Met deze tien uittips zal je je niet vervelen

Het Joy Joy kinderfestival is een van de vele evenementen dit weekend in onze provincie. Foto: Raymond Lemmens

Dit weekend staan er weer heel wat evenementen op het programma. Zo is er natuurlijk Rock Werchter, maar ook in onze provincie is er heel wat te doen. Wij zetten tien op en top Limburgse evenementen voor u op een rijtje.

Lommel Leeft: Pop Up Live

In Lommel vindt vrijdagavond Pop Up Live plaats. Deze nieuwe versie van 'Vlaanderen Muziekland' staat garant voor top entertainment. De muzikale gasten die je mag verwachten zijn Stan Van Samang, Slongs Dievanongs, Laura Omloop, Jebroer, Ian Thomas, Belle Perez & Bustamante en Gavin James.

Pop Up Live is gratis en vindt van 19u tot 23u plaats op het Hertog Janplein in Lommel. Meer info: www.lommelleeft.be

Genk On Stage

Het gratis stadsfestival Genk On Stage is alweer aan zijn dertiende editie toe. Van vrijdag tot en met zondag kan je in het centrum van de stad terecht voor optredens van meer dan zeventig artiesten waaronder Heather Nova, Arsenal, Novastar en Omar Souleyman. Hulp nodig bij het uitstippelen van je Genk On Stage-programma? Bekijk dan zeker eens welke acts je volgens ons zeker niet mag missen.

Genk On Stage is gratis en vindt van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni plaats op verschillende locaties in het centrum van Genk. Meer info: www.genkonstage.be

Food Truck Festival (Hasselt)

Rond de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vindt dit weekend het allereerste Hasseltse Food Truck Festival plaats. De mobiele keukentjes bieden een waaier van wereldse gerechten en streetfood aan. Zo staan er onder bijvoorbeeld grillgerechten, loempia's, tortilla's, broodamuses,... op het menu. Daarnaast vindt in Hasselt ook het Koopfeest plaats. Een perfecte combinatie, denken we.

Het Food Truck Festival vindt van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni plaats aan de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De toegang is gratis.

Dag van de SmaakMakers

De Dag van de SmaakMakers, op zondag 28 juni, is hét uitgelezen moment om de allerbeste producten van eigen bodem te proeven. In Limburg doen bijvoorbeeld kasteelbrouwerij De Dool, de Loonse stroopfabriek en de brouwerij van Wilderen de deuren open.

Waar je op de Dag van de SmaakMakers overal terechtkunt, ontdek je op: www.dagvandesmaakmakers.be

Zonhoven trapt door

Op diverse podia in het centrum van Zonhoven kan je dit jaar onder andere naar 2 Fabiola, Pat Krimson, Louisville Slugger, Cleymans & Van Geel en… Urbanus gaan kijken. Samen met de Fanfaar brengt hij op zondag - na zijn geslaagde doortocht op Pinkpop - een mix van oude en nieuwe songs, waaronder de bijnahit ‘Zetpilcar’.

Zonhoven trapt door vindt plaats op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni. De toegang is gratis. Meer info: www.zonhoven.be

Fiesta Europa

Van vrijdag tot en met zondag zetten marktkramers uit heel Europa hun kramen op op de Grote Markt van Tongeren. Het resultaat is een kleurrijke en gezellige markt met specialiteiten, souvenirs en streekproducten.

Fiësta Europa vindt van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni plaats op de Grote Markt van Tongeren. Meer info: www.fiestaeuropa.eu

Alden Biesen Classic

Zin om te sporten? Dan kunnen we je de tiende editie van de Alden Biesen Classic aanraden. Je kan kiezen tussen fietstochten doorheen Haspengouw van 30 km, 70 km, 100 km, 130 km en 160 km.

De Alden Biesen Classic wordt zaterdag gereden. Om deel te nemen betaal je vijf euro. Alle info en starttijden kan je terugvinden op www.gelosportief.be

Joy Joy kinderfestival

In Sint-Truiden vindt dit weekend de vijftiende editie van het Joy Joy kinderfestival plaats. Kinderen kunnen de vakantie inzetten met onder andere lasergames, clowns en een mega piratenpiste. Ook voor de ouders is er voldoende te doen.

Het Joy Joy kinderfestival vindt op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden. Voor zaterdag moet je inschrijven. Dat kan op www.joyjoy.be.

Huda festival

Een voetbaltoernooi en een festival op één dag? Waarom niet, denken ze in Sint-Truiden. De Humanistische Jongeren brengen op het Huda festival onder andere The Whatevers, TLP en Gewelt naar Stayen. Tickets kosten 10 euro, tenzij u het graag breed laat hangen en kiest voor een of ander vip-arrangement: dan betaalt u tot 125 euro.

Het Huda festival vindt op zaterdag 27 juni plaats op Stayen. Meer info: www.hudafestival.be

Zomerlicht Festival

Omdat we ook over de grens durven kijken, stellen we u ook het Zomerlichtfestival in Beek (niet ver over de Nederlandse grens) voor. Een gezellig én gratis openluchtfestival met optredens van onder andere Lisa Lois, Funktransplant en Grand Hammond. Daarnaast kan je ook genieten van een hapje en een drankje, een lifestylemarkt, verschillende theateracts en diverse workshops.

Op 27 en 28 juni 2015 vindt het gratis Zomerlicht Festival plaats in het park Genbroek in Beek (Nederlands Limburg). Meer info: www.zomerlichtfestival.nl

Ontdek meer evenementen op www.hbvl.be/cultuuragenda. Zelf een evenement doorgeven kan via een mailtje naar agenda@hbvl.be.