© JEFFREY GAENS

Courtois: ‘Carrière afsluiten in Genk? Eerder in de VS of de Emiraten'

“De beste keeperstrainer ooit.” Zo noemde Thibaut Courtois onlangs Guy Martens. Martens was toen pas ontslagen na 25 jaar trouwe dienst bij KRC Genk, waar hij Courtois mee opleidde. Toen ze woensdagavond nog eens naast elkaar zaten in het VRT-programma ‘Café Courtois’, bleven de lovende woorden dan ook niet uit. Ondanks zijn goede opleiding bij KRC Genk, ziet de Bilzenaar een terugkeer naar de Cristal Arena niet echt zitten.

fivr

Martens vertelde dat ook hij eerst niet zag aankomen dat Courtois een echt goudhaantje was. Maar zijn doorbraak kwam er al op zeer jonge leeftijd. En dat heeft de wereldster naar eigen zeggen te danken aan Martens.

“Ik heb alles van Guy geleerd. Dat heb ik met andere keeperstrainers nooit gehad”, vertelde Courtois. “Ik heb zijn nummer zelfs aan Chelsea gegeven en gezegd dat hij vrij is. Hij kan keepers echt beter maken.”

Wie weet start er binnenkort dus nog een Limburger bij de kampioen van de Premier League...

Courtois zelf ziet een terugkeer naar Limburg alleszins niet meteen zitten, zelfs niet naar Genk. “Je weet het nooit, maar waarschijnlijk niet. Het zal eerder de VS worden. L.A. of Miami. Of de Emiraten.”

Bekijk hier enkele fragmenten uit 'Café Courtois':

In het Belang van Limburg krijgt u donderdag een uitgebreide blik achter de schermen van 'Café Courtois'.