Fairtrade label voor campus Amandina

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Een eerlijke prijs, menswaardige en milieuvriendelijke werkomstandigheden voor de producenten in het Zuiden, dat is waar Fairtrade voor staat en waaraan de Sint-Martinusscholen graag willen meewerken.

De school maakt er een punt van om bij tal van gelegenheden Fairtrade producten aan te bieden. Zo wordt op infoavonden fruitsap uit de Wereldwinkel geschonken, bij de proclamatie wijn uit het Oxfamgamma … Onze studierichting Hotel kookt enkele keren per jaar met ingrediënten uit de Wereldwinkel en schenkt er passende Fairtrade wijnen bij. De leerlingen van 4 Kantoor leveren de grootste inspanning. Zij organiseren enkele keren per jaar in de middagpauze een verkoop van Wereldwinkelproducten en doorlopen daarbij het hele proces: van keuze van de producten tot boekhoudkundige verwerking van de inkomsten.
Het was voor hun inzet dat de vierdejaars Kantoor het label Fairtrade school mochten ontvangen uit de handen van de schepen van Onderwijs Lo Guypen. In hun speech verwoordden de leerlingen waarom een correcte prijs voor de producenten in het Zuiden zo belangrijk is.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio