© Belga

Waar studeer je het best tijdens de blok?

De blok- en examenperiode is alweer aangebroken, de periode die elke student vervloekt. Er bestaat geen gouden formule die studenten moeiteloos over de eindstreep trekken, maar wel een aantal goede studietips. Wij geven er elke dag twee.

EC

Stress beheersen

Hoewel een kleine dosis stress gezond is, zorgt te veel stress ervoor dat je niet meer helder kan nadenken of functioneren. Daarom is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te beperken door regelmatig stoom af te blazen en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens. Neem dus niet te veel hooi op je vork en stel geen onrealistische doelen. Wie kampt met ernstige stressproblemen kan professionele hulp zoeken bij onder meer de studentenbegeleider.

Studeer in de juiste omgeving

Goed studeren begint bij een goede studeeromgeving. Wanneer je in eigen omgeving op kot of thuis niet geconcentreerd kan werken, ga dan naar een andere omgeving waar dat wel kan, zoals bijvoorbeeld de bibliotheek. Studenten die individueel studeren en zich snel afgeleid voelen, kunnen ervoor kiezen om samen te studeren. Op die manier ben je beter gemotiveerd en kan je elkaar vragen stellen. Vermijd bovendien zoveel mogelijk externe conflicten of druk van buitenaf of probeer conflicten zo snel mogelijk op te lossen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer