© hbvl

Hierdoor onthou je sneller en meer studie-informatie

De blok- en examenperiode is alweer aangebroken, de periode die elke student vervloekt. Er bestaat geen gouden formule die studenten moeiteloos over de eindstreep trekken, maar wel een aantal goede studietips. Wij geven er elke dag twee.

EC

Plan alles

Een grote hoeveelheid leerstof verwerken op korte tijd vergt heel wat planning. Stel daarom voor en tijdens de examenperiode een overzichtelijk planning op die je een idee geeft hoeveel tijd je overhoudt voor een vak. Probeer eveneens om ook de inhoud van een vak te plannen per hoofdstuk en vergeet geen herhaalmomenten te voorzien. Wees realistisch bij het opstellen van je planning en probeer deze zo goed mogelijk na te leven.

Hanteer een goede studiemethode

Je concentratie gaat sterk achteruit wanneer je de hele tijd hetzelfde doet (bijvoorbeeld lezen). Zorg dus voor meer variatie in je studiemethode door verschillende technieken te combineren: haal extra informatie uit je lesnota’s of boeken, markeer het belangrijkste van de leerstof, zoek naar andere voorbeelden, maak een gestructureerd schema, los oefeningen op en verzin zelf examenvragen. Het maken van een inhoudstafel is bovendien een efficiënte methode om de leerstof beter te memoriseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer