© hbvl

Geen gsm voor je naar bed gaat

De blok- en examenperiode is alweer aangebroken, de periode die elke student vervloekt. Er bestaat geen gouden formule die studenten moeiteloos over de eindstreep trekken, maar wel een aantal goede studietips.

EC

Dutjes tussen 13 en 15 uur

Studeren is zeker even belangrijk dan ontspannen. Na een tijdlang studeren hebben je hersenen nood aan een pauze om de leerstof goed te kunnen verwerken want wanneer je te lang doorstudeert neemt je concentratie zienderogen af. Neem om de 1 à 2u even een korte pauze van ongeveer een kwartier. Ontspannen kan op verschillende manieren: maak een wandeling, luister naar wat muziek, lees iets of pauzeer samen met vrienden bijvoorbeeld. Voor studenten die na een lange studeersessie moe zijn geworden is een dutje toegelaten, enkel op voorwaarde dat het niet langer duurt dan 20 minuten (idealiter tussen 13u en 15u).

Zorg voor niet te veel afleiding

Omdat tijdens het studeren zowat alles interessanter is dan studeren, kunnen best alle mogelijke vormen van afleiding vermeden worden. Laptops, tablets en GSM’s klinken misschien wel aanlokkelijk, maar zijn nefast voor de concentratie. Gebruik ze liever ’s avonds nadat je goed hebt gestudeerd maar niet onmiddellijk voor het slapengaan. Het is beter om op dat moment je hersenen nog wat rust te gunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer