© Karel Hemerijckx

© Chris Nelis

thumbnail: null
thumbnail: null

Arbeidsinspectie verzegelt goedkope nagelstudio’s

De federale arbeidsinspectie heeft woensdag twee nagelstudio’s verzegeld in de shoppingcentra in Hasselt en Genk. De eigenaar van de studio’s overtrad herhaaldelijk de sociale wetten. Er werd zwartwerk en uitbuiting van het personeel vastgesteld. Ook in Leuven en Luik werden twee nagelstudio’s van dezelfde eigenaar gesloten.

MaW/CN

De nagelstudio’s USA Nails in de TT-wijk in Hasselt en Shopping 2 in Genk werden druk bezocht. De reden: ze werkten aan dumpingprijzen. Een nieuwe set gelish nagels kostte er bijvoorbeeld 25 euro terwijl dit normaal minstens het dubbele is.

Het personeel, veelal Roemeense vrouwen maar ook mannen, werd uitgebuit. Ze moesten veel te veel uren werken en verdienden niet eens het minimumloon. Veel personeelsleden werkten bovendien in het zwart.

De federale arbeidsinspectie van de dienst Toezicht op de Sociale Wetten stelde eerder al inbreuken vast en had de ondernemer uit Walcourt (Namen) waarschuwingen en pv’s gegeven. De onderneming die de studio’s uitbaatte zou al sinds vorig jaar failliet zijn. Het onwetende personeel werd uitbetaald met het geld dat in de kassa stak.

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg van donderdag 11 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer