Leerlingen keren 100 jaar terug in de tijd

Print

Foto: Stefan HOUBRECHTS

Vliermaal

Kortessem - De stagiaires Maria en Lieselore zorgden met een leerwandeling ‘terug in de tijd’ voor een onvergetelijk avontuur voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van De Vlierbloem.

Gekleed in jurken, hoofdoeken, ‘klakken’, bolhoeden, sjaals vertrokken de 37 dames en heren van ‘voor den tweede oorlog’.
Ze gingen 100 jaar terug in de ‘goeie ouwe tijd’, maar of de leerlingen die wel zo goed vonden? Er werd natuurlijk gestart in de kerk. Nog voor men naar school ging. Muisstil was het en men moest op de knieën op de stoelen en banken. De pastoor stond met de rug naar de kinderen en sprak Latijn. Naar de oude school aan het Vlierhof was maar een stapje en de strenge meester las de waslijst met regels voor. Er werd niet tegengesproken, want die straffen, dat wou niemand. Aan het kasteel van Hoogveld gingen de leerlingen de adellijke toer op  Frans spreken en de knecht en de meid commanderen. Natuurlijk mocht de boerderij niet ontbreken, maar onderweg gaf ‘de wijzevrouw’ nog goede raad over kruiden en bloemen.
Er werd afgesloten met prachtige oude kinderspelen: van bikkelen tot knikkeren, van hoelahoepen tot steltlopen. Reuzenpret hadden de ‘grote’ kinderen.. En de leerkrachten maar urenlang naar uitdagende spelletjes zoeken voor op de speelplaats.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio